2020 was een uitzonderlijk en onvoorzien jaar. Veel tornooien werden geannuleerd, de voorziene interclubcompetitie kon enkel bij de jeugd (gedeeltelijk) doorgaan.

Hoewel er heel enthousiast gespeeld is de voorbije zomer, zijn er toch heel veel competitiespelers die geen resultaten hebben in 2020, voornamelijk door annulatie van de interclub.

Om 2021 met een zo correct mogelijk klassement te kunnen starten voor iedereen is geopteerd om de voorziene klassementsberekening wel te laten doorgaan volgens het reglement 2020 maar met volgende bijsturingen:
  • Alle resultaten van seizoen 2020 worden in rekening gebracht, en bijkomend ook die van 2019 (zowel interclub- als tornooiresultaten). Iedereen die minstens 2 officiĆ«le enkelwedstrijden speelde over de afgelopen 24 maanden (2019 en 2020) wordt opgenomen in de berekening. Spelers die de afgelopen 24 maanden (2019 en 2020) maximum 1 enkelwedstrijd hebben gespeeld, worden beschouwd als inactief.
  • De toegekende punten volgens ronde voor de tornooiresultaten van 2019 worden berekend volgens de puntenschalen van 2020, behalve voor de reeksen die t.o.v. 2019 werden aangepast (vb. Dames 2). Deze reeksen krijgen een aangepaste puntenschaal gebaseerd op de puntenschaal 2020.
Ontdek hieronder de nieuwe tennisklassementen. Je kan zoeken per speler (op naam) of per club. In het zoekresultaat krijg je niet alleen de nieuwe klassementen (in het geel) te zien, maar ook de detailberekening met de behaalde punten in interclub en tornooien en het puntentotaal dat weerhouden is voor bepaling van je klassement. Naast de detailberekening, zie je ook de tabel van de klassementspiramide verschijnen. Aan de hand van het weerhouden puntenaantal en de tabel, kan je zelf nakijken welke plaats je nu hebt in de piramide en hoeveel punten je moest behalen om een bepaald klassement te krijgen.

Opgelet: bij sommige spelers staat een "(*)" na hun klassement. Meer uitleg hierover vind je onderaan het scherm.

Na publicatie van de klassementen heeft elke speler 14 dagen de tijd om eventueel klacht in te dienen.

Alle info omtrent de berekening en antwoorden op de meest gestelde vragen kan je terugvinden op https://www.tennisvlaanderen.be/klassementen.