De huidige omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat we opnieuw voor een aantal uitdagingen staan om de klassementen correct te berekenen. Door het wegvallen van de interclubcompetitie en een groot deel van het voorjaar, werd er minder competitie gespeeld. Zonder ingrijpen zou die kleinere groep spelers een invloed hebben gehad op jouw klassement, ongeacht je prestaties van dit jaar. Om je enerzijds correct te klasseren op het einde van het seizoen, en anderzijds te motiveren om voluit competitie te spelen, werden daarom volgende bijsturingen voorzien.

4 beste resultaten

In normale omstandigheden tellen de beste 6 resultaten voor je berekening. Omwille van het kortere competitieseizoen en het wegvallen van de interclubcompetitie is gekozen om de beste 4 resultaten te laten meetellen. Dit is een vermindering met 1/3 en is in verhouding met het aantal gemiste speelweken in de winter en het voorjaar.

Afhankelijk van je totaal aantal resultaten wordt volgende formule toegepast:
  • 6 resultaten of meer: 100% van het gemiddelde van de 4 beste resultaten
  • 5 resultaten: 96% van het gemiddelde van de 4 beste resultaten
  • 4 resultaten: 92% van het gemiddelde van de 4 resultaten
  • 3 resultaten: 88% van het gemiddelde van de 3 resultaten
  • 2 resultaten: 84% van het gemiddelde van de 2 resultaten
  • 1 resultaat: 80% van het resultaat
Bepalen van je klassement

Jouw behaalde punten in 2021 werden vergeleken met de klassementspiramide van 2020. Om te zorgen dat deze punten vergelijkbaar zijn, berekenden we de Z-score van de behaalde punten van de actieve spelers van dit jaar en vorig jaar. De Z-score is een statistische term om 2 groepen van getallen te standaardiseren en zo met elkaar te kunnen vergelijken.

Op die manier kunnen we jouw klassement correct berekenen (met toepassing van de voorziene percentages) zonder de negatieve invloed van de kleinere competitiegroep dit jaar.

Ontdek hieronder de nieuwe tennisklassementen. Je kan zoeken per speler (op naam) of per club. In het zoekresultaat krijg je niet alleen de nieuwe klassementen (in het geel) te zien, maar ook de detailberekening met de behaalde punten in interclub en tornooien en het puntentotaal dat weerhouden is voor bepaling van je klassement. Naast de detailberekening, zie je ook de tabel van de klassementspiramide verschijnen. Aan de hand van het weerhouden puntenaantal en de tabel, kan je zelf nakijken welke plaats je nu hebt in de piramide en hoeveel punten je moest behalen om een bepaald klassement te krijgen.

Opgelet: bij sommige spelers staat een "(*)" na hun klassement. Meer uitleg hierover vind je onderaan het scherm.

Elke speler heeft tot maandag 25 oktober ‘21 de tijd om eventueel klacht in te dienen.

Alle info omtrent de berekening kan je terugvinden op https://www.tennisvlaanderen.be/klassementen.